Woutlichtstraten » Projecten » Lichtstraat Amersfoort glas in lood

lichtstraat restauratie project
glas in lood renovatie
Lichtstraat monumentaal pand

Lichtstraat Amersfoort glas in lood

Lichtstraat Amersfoort – Glas in lood: Een monumentaal meesterwerk

Het toevoegen van een lichtstraat aan een monumentaal pand kan een ruimte transformeren en nieuwe dimensies van licht en schoonheid brengen. In Amersfoort hebben we een bijzondere maatwerk lichtstraat boven een oud glas in lood-paneel geplaatst in een monumentaal pand. Lees verder om te ontdekken hoe dit project tot stand kwam en welke voordelen een dergelijke lichtstraat kan bieden.

De voordelen van een lichtstraat boven een glas in lood paneel

Wat is een lichtstraat?

Een lichtstraat boven een glas in lood paneel combineert de voordelen van moderne plafondbeglazing met de esthetiek van traditioneel glas in lood. Dit type lichtstraat voegt niet alleen natuurlijk en bijzonder gekleurd daglicht toe aan uw ruimte, maar ook een unieke, historische uitstraling die perfect past bij monumentale panden.

Esthetische meerwaarde

Glas in lood voegt een artistieke en klassieke touch toe aan elke ruimte. Het kleurrijke glas vangt het licht op een unieke manier, wat zorgt voor een prachtig spel van kleuren en schaduwen in de ruimte.

De lichtstraat in Amersfoort

Monumentaal pand

Dit project vond plaats in een prachtig monumentaal pand in Amersfoort. Het doel was om de lichtinval te renoveren zonder afbreuk te doen aan de historische waarde en esthetiek van het gebouw.

Bijzondere maatwerk lichtstraat

Voor dit project hebben we een bijzondere maatwerk lichtstraat ontworpen en geïnstalleerd. De lichtstraat is volledig op maat gemaakt om perfect aan te sluiten bij de bestaande architectuur van het pand.

Plafondbeglazing

De plafondbeglazing zorgt ervoor dat het natuurlijke licht diep in de ruimte doordringt, waardoor een heldere en uitnodigende sfeer ontstaat. Dit type beglazing is ideaal voor monumentale panden, omdat het de esthetische waarde behoudt en tegelijkertijd de functionaliteit verbetert.

Renovatie en nieuw zetwerk

Renovatie lichtstraat

De renovatie van de bestaande lichtstraat was een cruciale stap in dit project. Onze experts hebben ervoor gezorgd dat de renovatie nauwkeurig werd uitgevoerd, met respect voor de originele elementen van het pand.

Nieuw zetwerk

Het nieuwe zetwerk is met precisie geïnstalleerd om de duurzaamheid en functionaliteit van de lichtstraat te waarborgen. Dit zetwerk zorgt voor een strakke en moderne afwerking, terwijl het de klassieke uitstraling van het glas in lood behoudt.

Interesse in een lichtstraat voor uw monumentale pand?

Bent u geïnteresseerd in de voordelen van een lichtstraat met glas in lood voor uw monumentale pand in Amersfoort? Neem contact met ons op voor meer informatie of vraag een vrijblijvende offerte aan. Wij helpen u graag bij het realiseren van een lichtere, ruimere en comfortabelere leefomgeving met onze hoogwaardige lichtstraten.

Bekijk al onze standaardmodellen en -maten:
Overzicht lessenaarsdaken (tegen gevel)
Overzicht lessenaarsdaken (vrij op plat dak)
Overzicht zadeldaken
Overzicht schilddaken
Óf vraag een offerte aan voor een lichtstraat op maat.

Lees meer:
Homepage – Woutlichtstraten
Over ons
Onze dakbeglazing
Onze montageservice