Voor licht en ruimtelijk effect

Lichtstraat profielen

Over ons

Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

Dakbeglazing lichtstraat 

Benieuwd welke dagbeglazing de juiste keuze is voor uw situatie? Woutlichtstraten levert diverse soorten dakbeglazing en denkt hierin graag met u mee!

Enkel gelaagde beglazing

Enkel gelaagd glas bestaat uit twee enkelglasplaten waar een transparante folie tussen zit. Mocht de ruit stuk gaan, dan zal de ruit niet in stukken uiteen vallen, maar zal het glas netjes door het folie op zijn plaats worden gehouden.

Opgelet: Enkel gelaagde beglazing heeft geen isolerende werking. We adviseren dit alleen toe te passen op een serre, veranda of een overkapping waar het glas géén isolerende functie hoeft te bieden.

Standaard HR++ beglazing

HR++, oftwel dubbel glas, heeft een goede isolerende werking.
Onze HR++ ruiten hebben de volgende eigenschappen:
– De samenstelling die wij aanbieden heeft een argon spouw van 15 mm waardoor een U-waarde wordt behaald van 1.1
– Onze ruiten zijn altijd samengesteld als veiligheidsglas, dit houdt in dat de binnenruit is voorzien van een veiligheidsfolie.
Deze veiligheidsfolie zorgt bij een eventuele glasbreuk dat er geen glasscherven naar beneden vallen.
– Onze ruiten zijn voorzien van een siliconenrandafdichting dit is blijvend flexibel en UV-bestendig waardoor een lange levensduur wordt gegarandeerd.
Dit is een extra service die wij leveren.

Waar u echter rekening mee dient te houden is dat dakbeglazing horizontaal ligt en daarmee veel meer zonnestraling naar
binnenlaat dan uw gevelbeglazing. Daarom adviseren wij meestal om zonwerende beglazing toe te passen.

Zonwerende HR++ beglazing

De zonwerende HR++ beglazing is de meest gekozen beglazing in lichtstraten en ook ábsoluut aan te raden. Deze HR++ beglazing heeft een speciale coating.

Veelgestelde vragen over zonwerende beglazing:
Spiegelt de beglazing erg?
De eerste soorten zonwerende beglazing leken meer op spiegels dan op beglazing.

De ontwikkeling van de zonwerende glascoatings heeft gelukkig niet stil gestaan en het spiegelen is flink gereduceerd.

Neemt het veel daglicht weg?
Momenteel zijn de zonwerende coatings sterk verbeterd waardoor de lichtopbrengst groot blijft, maar de UV-straling flink wordt beperkt.


Is de werking afdoende? 

De beglazing van een lichtstraat ligt bijna plat op het dak. Daardoor is de zoninval groter dan bij een staand kozijn. Bij zonnig weer kan de temparatuur in uw ruimte dan ook snel oplopen en het broeierig aanvoelen. Met zonwerende beglazing kunt u dit grotendeels voorkomen.
Wij bieden een zonwerende beglazing aan die speciaal is ontwikkeld voor toepassing bij dakbeglazing. Dit type zonwerend glas leveren wij standaard voor lichtstraten en onderscheiden ons daarmee van vele andere bedrijven. Voor veel mensen is de werking zo goed dat een sun-screen niet eens nodig is, daardoor hoeven wij deze nauwelijks toe te passen.

– De samenstelling die wij aanbieden heeft een argon spouw van 15 mm waardoor een U-waarde wordt behaald van 1.0
– Onze ruiten zijn altijd samengesteld als veiligheidsglas. Dit houdt in dat de binnenruit is voorzien van een veiligheidsfolie. Deze veiligheidsfolie zorgt bij een eventuele glasbreuk dat er geen glasscherven naar beneden vallen.
– Onze ruiten zijn voorzien van een siliconenrandafdichting dit is blijvend flexibel en UV-bestendig waardoor een lange levensduur wordt gegarandeerd. Dit is een extra service die wij leveren.
– Voor een fraaie uitstraling passen we kunsstof afstandhouder toe om een koude brug (condens langs de randen) te voorkomen. Daarnaast voorkomt het de zonnespiegeling, die je hebt bij aluminium afstandhouders.

Triple HR+++ zonwerende beglazing

Met drievoudig isolerende beglazing, beter bekend als triple beglazing of triple glas, is het mogelijk om het warmteverlies via ramen en deuren nóg verder te beperken en het (woon)comfort te verhogen ten opzichte van HR++ glas. Triple glas bestaat uit drie platen glas met daartussen een spouw gevuld met lucht of gas.

Triple beglazing biedt een uitstekende thermische prestatie. Door een zeer lage U-waarde tot zelfs 0,85 draagt het bij aan een optimale energiebesparing. Hierdoor wordt het milieu minder belast en daalt het energieverbruik in de woning.

Meer weten over onze lichtstraten?

Navigeer naar:
Zadeldak lichtstraten
Lichtraat lessenaar vrijstaand op plat dak
Lichtstraat lessenaar tegen de gevel
Schilddak lichtstraat
Montage lichtstraat
Offerte aanvragen