Dakbeglazing

Wat is de juiste dakbeglazing voor uw lichtstraat?

Het kiezen van de juiste dakbeglazing voor een lichtstraat hangt af van verschillende factoren, waaronder de functie en locatie van de lichtstraat, de gewenste isolatiewaarden en je persoonlijke voorkeuren. Woutlichtstraten levert uitstekende en veilige dakbeglazing volgens de NEN-normering en denkt hierin graag met u mee! Twijfelt u bij het bepalen van de juiste dakbeglazing voor uw lichtstraat? Neem gerust contact met ons op en laat u adviseren op basis van uw specifieke behoeften en situatie.

Enkel gelaagde dakbeglazing

Enkel gelaagd glas bestaat uit twee enkelglasplaten waar een transparante folie tussen zit. Mocht de ruit stuk gaan, dan zal de ruit niet in stukken uiteen vallen, maar zal het glas door het folie netjes op zijn plaats worden gehouden.

Opgelet: Enkel gelaagde beglazing heeft geen isolerende werking. We adviseren dit alleen toe te passen op een serre, veranda of overkapping waar het glas géén isolerende functie hoeft te bieden.

 

HR++ dakbeglazing

HR++ (oftwel dubbel gelaagd glas) heeft een goede isolerende werking. De HR++ beglazing die wij aanbieden heeft een argon spouw van 15 mm waardoor een U-waarde wordt behaald van 1.1.

Waar u echter rekening mee dient te houden is dat dakbeglazing horizontaal ligt en daarmee veel meer zonnestraling naar binnenlaat dan uw gevelbeglazing. Daarom adviseren wij in de meeste gevallen om zonwerende beglazing toe te passen op uw lichtstraat.

 

Zonwerende HR++ dakbeglazing

De zonwerende HR++ beglazing is de meest gekozen dakbeglazing in lichtstraten en ook ábsoluut aan te raden. Deze HR++ beglazing heeft een speciale coating, waardoor de lichtopbrengst groot blijft, maar de UV-straling flink wordt beperkt. Zonwerende beglazing voorkomt dat bij zonnig weer de temperatuur in uw ruimte te snel oploopt en het broeierig aanvoelt. Voor veel mensen is de werking zo goed dat een sunscreen niet eens nodig is.

 

Triple HR+++ zonwerende dakbeglazing

Met drievoudig isolerende beglazing, beter bekend als Triple dakbeglazing, is het mogelijk om het warmteverlies via ramen en deuren nóg verder te beperken en het (woon)comfort te verhogen ten opzichte van HR++ glas. Triple glas bestaat uit drie platen glas met daartussen een spouw gevuld met lucht of gas en biedt een uitstekende thermische prestatie. Door een zeer lage U-waarde, tot zelfs 0,85, draagt het bij aan een optimale energiebesparing. Hierdoor wordt het milieu minder belast en daalt het energieverbruik in uw woning.

 

Wat u nog moet weten over de dakbeglazing voor uw lichtstraat:

  • Onze ruiten zijn altijd samengesteld als veiligheidsglas. Dit houdt in dat de binnenruit is voorzien van een veiligheidsfolie die er bij een eventuele glasbreuk voor zorgt dat er geen glasscherven naar beneden vallen.
  • Onze ruiten zijn voorzien van een siliconenrandafdichting. Dit is blijvend flexibel en UV-bestendig waardoor een lange levensduur wordt gegarandeerd.
  • Voor een fraaie uitstraling passen we kunststof afstandhouders toe om een koude brug (condens langs de randen) te voorkomen. Daarnaast voorkomt het de zonnespiegeling, wat het geval is bij aluminium afstandhouders.
  • Wanneer het nodig is kunt u ook kiezen voor beloopbaar glas.

 

Twijfelt u bij het bepalen van de juiste dakbeglazing voor uw lichtstraat? Neem gerust contact met ons op en laat u adviseren op basis van uw specifieke behoeften en omstandigheden.

 

Meer weten over onze lichtstraten?

Navigeer direct naar:
Homepage – Woutlichtstraten.nl
Zadeldak lichtstraat
Lessenaar lichtstraat, vrijstaand op plat dak
Lessenaar lichtstraat, tegen de gevel
Schilddak lichtstraat
Montage van uw lichtstraat
Offerte aanvragen