Woutlichtstraten » Projecten » Lichtstraat lessenaarsdak Apeldoorn

Lichtstraat lessenaar 90 graden hoek
Lichtstraat lessenaarsdak met een 90 graden hoek
Lichtstraat lessenaarsdak school

Lichtstraat lessenaarsdak Apeldoorn

Lichtstraat lessenaarsdak in Apeldoorn

In Apeldoorn hebben we een prachtige lessenaarsdak lichtstraat, in een hoek van 90 graden, gerealiseerd. Dit project werd uitgevoerd in een schoolgebouw waar natuurlijk licht van groot belang is. In deze blog bespreken we de voordelen van een lessenaarsdak lichtstraat en hoe dit kan bijdragen aan een beter leer- en werkklimaat in een pand.

Waarom kiezen voor een lessenaarsdak lichtstraat?

Welzijn

Zowel leerlingen als de docenten brengen al snel een uur of 5/6 door in een klaslokaal.  Een ruimte met onvoldoende daglicht kan ervoor zorgen dat u sneller vermoeid bent, last krijgt van hoofdpijn en een mindere stemming. Dit komt onder andere omdat onder invloed van daglicht serotonine (wat zorgt voor een gelukkig gevoel) wordt aangemaakt, alsmede vitamine D. Zeker in een schoolgebouw is daglicht dan ook van het grootste belang.

Optimale lichtinval

Een lessenaarsdak lichtstraat, zoals bij dit project in Apeldoorn, zorgt voor maximale lichtinval gedurende de dag dankzij de schuine plaatsing van het glas. Dit betekent dat u kunt genieten van natuurlijk licht wat bijdraagt aan een heldere en uitnodigende omgeving.

Ruimtelijk gevoel

Door het toevoegen van een lichtstraat creëert u een gevoel van ruimte en openheid. Dit maakt de binnenruimte groter en luchtiger, wat bijdraagt aan het comfort en de algehele sfeer.

Energiebesparing

Met een lichtstraat kunt u profiteren van een oase aan daglicht en de behoefte aan kunstmatige verlichting verminderen. Dit kan leiden tot lagere energiekosten en een kleinere ecologische voetafdruk.

Project: lichtstraat lessenaarsdak in Apeldoorn

Het project

In Apeldoorn hebben we een indrukwekkende lichtstraat met lessenaarsdak geplaatst op het platte dak van een schoolgebouw. Deze lichtstraat zorgt voor een optimale lichtinval en creëert een heldere en aangename sfeer in de klaslokalen.

Montage en Afwerking

Ons team van Woutlichtstraten verzorgde de volledige montage van de lichtstraat. Dit omvatte het verwijderen en afvoeren van de oude lichtstraat, de installatie van de nieuwe lichtstraat en de afwerking van zowel de binnen- als de buitenzijde.

Het resultaat

De nieuwe lichtstraat zorgt voor een overvloed aan natuurlijk licht in de klaslokalen. Dit verbeterde niet alleen de sfeer en het comfort, maar zorgde ook voor een betere presentatie van de inrichting. De combinatie van een lessenaarsdak en zonwerende beglazing resulteerde in een prachtig eindresultaat.

Voordelen van zonwerende beglazing

Uitstekende isolatie

Zonwerende beglazing biedt superieure isolatie-eigenschappen, wat helpt om de binnenruimte warm te houden in de winter en koel in de zomer. Dit kan leiden tot aanzienlijke energiebesparingen.

Controle over lichtinval

De zonwerende eigenschap van het glas helpt om overmatige warmteopbouw te voorkomen, waardoor de ruimte comfortabel blijft, zelfs op de warmste dagen.

Duurzaamheid

Zonwerende beglazing is uiterst duurzaam en biedt langdurige bescherming tegen de elementen, waardoor uw lichtstraat er jarenlang mooi uitziet en goed functioneert.

Woutlichtstraten: uw partner voor hoogwaardige lichtstraten

Hoogwaardige materialen

Bij Woutlichtstraten maken we gebruik van hoogwaardige materialen zoals aluminium glasprofielen en zonwerende beglazing. Dit zorgt voor een lange levensduur en minimale onderhoudsbehoefte.

Maatwerk en standaardmodellen

Wij bieden zowel standaardmodellen als maatwerkoplossingen aan. Of u nu specifieke wensen heeft of een standaardoplossing zoekt, wij kunnen u voorzien van een lichtstraat die perfect bij uw behoeften past.

Complete ontzorging

Van het maken van de sparing tot de volledige montage en afwerking, Woutlichtstraten ontzorgt u van A tot Z. Ons ervaren team zorgt ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld is.

Interesse in een lichtstraat voor uw pand?

Bent u geïnteresseerd in de voordelen van een lichtstraat met lessenaarsdak voor uw pand? Neem contact met ons op voor meer informatie of vraag een vrijblijvende offerte aan. Wij helpen u graag bij het realiseren van een lichtere, ruimere en comfortabelere leefomgeving met onze hoogwaardige lichtstraten.

Bekijk al onze standaardmodellen en -maten:
Overzicht lessenaarsdaken (tegen gevel)
Overzicht lessenaarsdaken (vrij op plat dak)
Overzicht zadeldaken
Overzicht schilddaken
Óf vraag een offerte aan voor een lichtstraat op maat.

Lees meer:
Homepage – Woutlichtstraten
Over ons
Onze dakbeglazing
Onze montageservice