Kan ik zelf mijn lichtstraat plaatsen?

door | sep 13, 2019 | Blog

Kan ik zelf mijn lichtstraat plaatsen?

Een lichtstraat kan een prachtige toevoeging zijn aan uw woning, die voor extra daglicht en een ruimtelijk gevoel zorgt. Bij Woutlichtstraten besteld u eenvoudig en snel uw standaardmaat of maatwerk lichtstraat. Ons standaard assortiment bestaat uit de zadeldak, lessenaarsdak– en schilddak lichtstraat. Daarnaast kunt u een offerte aanvragen voor een maatwerk lichtstraat en een lichtstraat in de dakkap. Kan ik zelf mijn lichtstraat monteren? In deze blog geven we u een overzicht van wat erbij komt kijken en helpen we u te bepalen of dit een klus is die u zelf kunt klaren.

Zelf een lichtstraat plaatsen: wat heeft u nodig?

Handigheid en ervaring

Wanneer u erg handig bent, kunt u zelf de lichtstraat plaatsen aan de hand van onze montagehandleiding. Het is belangrijk dat u bekend bent met bouwprojecten en comfortabel bent met gereedschap en doe-het-zelf taken.

Benodigd gereedschap en materialen

Voor het plaatsen van een lichtstraat heeft u diverse gereedschappen en materialen nodig, waaronder onder andere:

  • Een boormachine
  • Waterpas
  • Zaag
  • Meetgereedschap
  • Kitspuit en -kokers

Zorg ervoor dat u alle benodigde gereedschappen en materialen klaar hebt liggen voordat u begint.

Montagehandleiding

Onze montagehandleiding biedt stap-voor-stap instructies om u door het proces te leiden. Volg deze nauwkeurig om ervoor te zorgen dat uw lichtstraat correct en veilig wordt geïnstalleerd.

Stap-voor-stap plaatsing

Voorbereiding

Begin met het zorgvuldig meten en markeren van de plaats waar de lichtstraat komt. Zorg ervoor dat de dakconstructie sterk genoeg is om de lichtstraat te ondersteunen.

Uitsnijden van het dak

Snijd het dak op de gemarkeerde plek uit. Dit kan een uitdagende klus zijn, vooral bij een betonnen dak of wanneer er leidingen in het betreffende gedeelte lopen. Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van de binnenzijde van het dak en neem de juiste veiligheidsmaatregelen alvorens te beginnen.

Monteren van de lichtstraat

Volg de montagehandleiding om de lichtstraat stap voor stap te installeren. Dit omvat het plaatsen van het frame, het bevestigen van de glazen panelen, het aanbrengen van de aluminium profielen en het afdichten van de randen (dakbedekking) om waterdichtheid te garanderen.

Twijfelt u aan uw capaciteiten?

Overweeg professionele montage

Twijfelt u of u de juiste capaciteiten in huis heeft? Overweeg dan om de lichtstraat door Woutlichtstraten te laten monteren. Onze ervaren monteurs zorgen voor een professionele en veilige installatie, zodat u zonder zorgen kunt genieten van uw nieuwe lichtstraat.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op. Wij staan klaar om u te helpen en te adviseren bij elke stap van het proces, of u nu zelf de lichtstraat wilt plaatsen of het liever aan ons overlaat.

Conclusie; kan ik zelf mijn lichtstraat plaatsen?

Het zelf plaatsen van een lichtstraat is mogelijk als u handig bent en ervaring heeft met doe-het-zelf projecten. Met de juiste voorbereiding, gereedschappen en onze gedetailleerde montagehandleiding kunt u de klus klaren. Echter, als u twijfelt aan uw capaciteiten, is het verstandig om de montage over te laten aan de professionals van Woutlichtstraten. Zo bent u verzekerd van een correcte en veilige plaatsing.