Voor licht en ruimtelijk effect

Lichtstraat profielen

Over ons

Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

Welk glas is het beste voor een lichtstraat?

door | dec 19, 2019 | Blog

Welk glas is het beste voor een lichtstraat?

Bij het kopen van een lichtstraat zijn er een aantal zaken waar uw rekening mee moet houden. Laat u daarom goed adviseren, bij de aankoop van uw lichtstraat (0619021744/0652666581).

In dit artikel leggen we u uit welk type glas het meest geschikt is voor in een lichtstraat.

Welke type glas in de lichtstraat?

Kies altijd voor gelaagd glas, dit is veiligheidsglas en zorgt ervoor dat het glas bij een eventuele breuk niet in scherven op de grond valt, maar aan het folie wat tussen de twee glasplaten is bevestigd blijft hangen. Dit veiligheidsglas verkleint de kans om door een ruit heen te vallen. Het glas is vrijwel net zo helder als gewoon glas, als je er doorheen kijkt zal je dit niet opmerken. Glas nodig? Bestel online!

Welk soort gelaagd glas is geschikt voor een lichtstraat?

We adviseren om minimaal 44,2 mm gelaagd glas te gebruiken. Als er geen helling wordt gebruikt en het glas horizontaal wordt geplaatst is het advies om 55,2 mm gelaagd glas toe te passen. Als er een dik pak sneeuw valt zal dit bij een helling zich kunnen verplaatsen, als de lichtstraat horizontaal is geplaatst is dit niet mogelijk en steunt er dus meer gewicht op het glas.

Afmetingen van het glas:

Ook de afmetingen van het gelaagde glas is van invloed op uw keuze voor de dikte van het glas. Bij grote afmetingen adviseren we altijd 55,2 gelaagd glas toe te passen.

Hoe groter de glasplaat hoe meer gewicht, zorg er dus voor dat de constructie dit kan dragen. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact met ons op!

Wilt u over de lichtstraat kunnen lopen?

Kies dan niet voor gelaagd glas maar voor beloopbaar glas.

Wat moet u nog meer weten over het type glas voor uw lichtstraat?

Kies altijd voor HR ++ en indien gewenst zonwerende beglazing. 

Woutlichtstraten levert glas, profielen en complete lichtstraten. Neem gerust contact met ons op dan helpen wij u bij het bestellen van het juiste glas en toebehoren.

Lees hier meer over onze complete lichtstraten voor alle toepassingen.

Kies voor veiligheidsglas gelaagd in uw lichtstraat!

Gelaagd glas in uw lichtstraat.