[WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_button-text theme=dark color=#A97B23 show=yes view=slider amount=6 width=manual width_amount=270px height=45px interval=5000 language=nld]

Welk glas is het beste voor een lichtstraat?

door | dec 19, 2019 | Blog

Denkt u na over de aanschaf van een lichtstraat? Dan komt u diverse keuzemogelijkheden tegen. O.a. in model, kleur, grootte en type (dak)beglazing. In dit artikel leggen we u uit welk type glas het meest geschikt is voor in een lichtstraat.

Welke type glas in geschikt voor een lichtstraat?

Kies altijd voor gelaagd glas. Dit is veiligheidsglas en zorgt ervoor dat het glas bij een eventuele breuk niet in scherven op de grond valt, maar blijft hangen aan het folie wat tussen de twee glasplaten is bevestigd. Dit veiligheidsglas verkleint de kans om door een ruit heen te vallen. Het glas is vrijwel net zo helder als gewoon glas.

Welk soort gelaagd glas is geschikt voor een lichtstraat?

We adviseren om minimaal 44,2 mm gelaagd glas te gebruiken. Als er geen helling wordt gebruikt en het glas horizontaal wordt geplaatst is het advies om 55,2 mm gelaagd glas toe te passen. Als er een dik pak sneeuw valt zal dit bij een helling zich kunnen verplaatsen. Als de lichtstraat horizontaal is geplaatst is dit niet mogelijk en steunt er dus meer gewicht op het glas.

Afmetingen van het glas:

Ook de afmetingen van het gelaagde glas is van invloed op uw keuze voor de dikte van het glas. Bij grote afmetingen adviseren we altijd 55,2 gelaagd glas toe te passen. Hoe groter de glasplaat hoe meer gewicht, zorg er dus voor dat de constructie dit kan dragen. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact met ons op!

Wilt u over de lichtstraat kunnen lopen?

Kies in dat geval niet voor gelaagd glas maar voor beloopbaar glas.

Wat u nog meer moet weten over het type glas voor uw lichtstraat..

Plaatst u de lichtstraat op uw pand of woning? Kies dan altijd voor HR ++ en indien gewenst voor zonwerende HR++ beglazing.

Welke beglazing is in uw woon- of werkomgeving de juiste keuze?

En waarom is zonwerende HR++ beglazing de meest gekozen beglazing in lichtstraten? Lees er hier meer over!

Wat Woutlichtstraten voor u kan betekenen?

Woutlichtstraten levert niet alleen prefab lichtstraten, maar ook losse profielen, aluminium profielsets, eindschotjes, toebehoren en rubbers waarmee u zelf uw lichtstraat kunt bouwen. Neem gerust contact met ons op! Dan informeren wij u en helpen u bij het bestellen van het juiste producten. Jos (06-19021744) staat u graag te woord!