Welk glas is het beste voor een lichtstraat?

door | dec 19, 2019 | Blog

Welk glas is het beste voor een lichtstraat?

Denkt u na over de aanschaf van een lichtstraat? Dan komt u diverse keuzemogelijkheden tegen. O.a. in model, kleur, grootte en type (dak)beglazing. In dit artikel leggen we u uit welk type glas het meest geschikt is voor een lichtstraat.

Welke type glas in geschikt voor een lichtstraat?

Wij leveren ten allen tijde gelaagd glas. Dit is veiligheidsglas en zorgt ervoor dat het glas bij een eventuele breuk niet in scherven op de grond valt, maar blijft hangen aan het folie wat tussen de twee glasplaten is bevestigd. Dit veiligheidsglas verkleint de kans om door een ruit heen te vallen. Het glas is vrijwel net zo helder als gewoon glas.

Welk soort gelaagd glas is geschikt voor een lichtstraat?

We adviseren om minimaal 44,2 mm gelaagd glas te gebruiken. Als er geen helling wordt gebruikt en het glas horizontaal wordt geplaatst is het advies om 55,2 mm gelaagd glas toe te passen. Als er een dik pak sneeuw valt zal dit bij een helling zich kunnen verplaatsen. Als de lichtstraat horizontaal is geplaatst is dit niet mogelijk en steunt er dus meer gewicht op het glas.

Afmetingen van het glas:

Ook de afmetingen van het gelaagde glas is van invloed op uw keuze voor de dikte van het glas. Bij grote afmetingen adviseren we altijd 55,2 gelaagd glas toe te passen. Hoe groter de glasplaat hoe meer gewicht. Zorg er dus voor dat de constructie dit kan dragen. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact op met Jos: 06 – 19021744.

Wilt u over de lichtstraat kunnen lopen?

Kies in dat geval niet voor gelaagd glas maar voor beloopbaar glas.

Wat u nog meer moet weten over het type glas voor uw lichtstraat..

Plaatst u de lichtstraat op uw pand of woning? Kies dan minstens voor HR ++ en indien gewenst voor zonwerende HR++ beglazing. Steeds vaker kiezen mensen echter voor Triple (HR+++) beglazing om het warmteverlies via ramen en deuren nóg verder te beperken en het (woon)comfort te verhogen ten opzichte van HR++ glas. Triple glas bestaat uit drie platen glas met daartussen een spouw gevuld met lucht of gas en biedt een uitstekende thermische prestatie. Door een zeer lage U-waarde, tot zelfs 0,85, draagt het bij aan een optimale energiebesparing. Hierdoor wordt het milieu minder belast en daalt het energieverbruik in uw woning.

Welke beglazing is in uw woon- of werkomgeving de juiste keuze?

Het kiezen van de juiste dakbeglazing voor een lichtstraat hangt af van verschillende factoren, waaronder de functie en locatie van de lichtstraat, de gewenste isolatiewaarden en je persoonlijke voorkeuren. Woutlichtstraten levert uitstekende en veilige dakbeglazing volgens de NEN-normering en denkt hierin graag met u mee! Twijfelt u bij het bepalen van de juiste dakbeglazing voor uw lichtstraat? Neem gerust contact met ons op en laat u adviseren op basis van uw specifieke behoeften en situatie. Meer informatie Lees hier meer over onze dakbeglazing!

Wat Woutlichtstraten voor u kan betekenen?

Woutlichtstraten levert niet alleen prefab lichtstraten, maar ook losse profielen, aluminium profielsets, eindschotjes, toebehoren en rubbers waarmee u zelf uw lichtstraat kunt bouwen. Neem gerust contact met ons op! Dan informeren wij u en helpen u bij het bestellen van het juiste producten. Jos (06-19021744) staat u graag te woord!

 

 

Kies voor veiligheidsglas gelaagd in uw lichtstraat!

Gelaagd glas in uw lichtstraat.