Vakantie! Wij zijn gesloten van 26-7-’24 t/m 24-8-’24. U kunt in deze periode gewoon uw bestelling plaatsen of prijsaanvraag indienen.
Vanaf maandag 26-8-’24 staan wij weer voor u klaar!

 

Vakantie! Wij zijn gesloten van 26-7-’24 t/m 24-8-’24.
U kunt in deze periode gewoon uw bestelling plaatsen of prijsaanvraag indienen.
Vanaf 26-8-’24 staan wij weer voor u klaar!

Kan een lichtstraat in een betonnen dak worden geplaatst?

door | apr 19, 2024 | Blog

Kan een lichtstraat in een betonnen dak worden geplaatst?

Het plaatsen van een lichtstraat in een betonnen dak of kanaalplaat vloer lijkt misschien een uitdagende taak, maar is zéker mogelijk en biedt tal van voordelen. Kan een lichtstraat in een betonnen dak worden geplaatst? In deze blog bespreken we de mogelijkheden, voordelen en overwegingen voor het integreren van een lichtstraat in een betonnen dak.

Wat is een lichtstraat?

Een lichtstraat is een reeks dakramen die samen een grotere opening vormen, waardoor meer natuurlijk daglicht de ruimte binnenkomt waardoor de hele ruimte helderder en uitnodigender wordt. Lichtstraten zijn erg geliefd vanwege de luxe uitstraling en een ruimte lichter en prettiger maken. Ze voegen een modern en elegant element toe aan een gebouw, wat de algehele uitstraling verbetert. Daarnaast heeft natuurlijk licht een positief effect op de sfeer en het comfort in het gebouw, en het kan zelfs helpen om de energiekosten te verlagen omdat er minder kunstmatige verlichting nodig is. Dus, lichtstraten combineren een aantrekkelijk uiterlijk met praktische voordelen voor elke ruimte.

Hoe wordt een lichtstraat in een betonnen dak geplaatst?

1. voorbereiding en planning

Het is essentieel om eerst een grondige beoordeling van de structuur van het betonnen dak uit te voeren. Onze professionals kunnen u helpen bij het beoordelen van de structurele integriteit van uw betonnen dak, het bepalen van de beste locatie en grootte van de lichtstraat.

2. Het snijden van het betonnen dak

Het plaatsen van een lichtstraat in een betonnen dak vereist precisie. Met behulp van gespecialiseerde zaagapparatuur wordt het betonnen dak op maat gesneden om plaats te maken voor de lichtstraat.

3. Montage van de lichtstraat

Na het uitsnijden van het dak wordt de lichtstraat zorgvuldig door onze montagemedewerkers gemonteerd. Dit omvat het plaatsen van het frame, de glazen panelen, de aluminium glasprofielen en het afdichten van de randen om waterdichtheid te garanderen.

 

Kan ik advies op locatie krijgen om een lichtstraat te plaatsen in ons betonnen dak? 

Allereerst vult u ons offerteaanvraag formulier in. Een volledig ingevuld formulier geeft ons veel informatie, onder ander over de constructie van uw dak. U hebt de mogelijkheid om foto’s van de bestaande situatie mee te sturen. Aan de hand hiervan kunnen wij een goede beoordeling maken van uw situatie. Wanneer er een lichtstraat in uw betonnen dak kan worden geplaatst en we met elkaar besluiten om het project aan te gaan, komen wij graag op locatie om met u mee te denken, u van passend advies te voorzien en de lichtstraat in te meten.

Wat kost het plaatsen van een lichtstraat in een betonnen dak?

Vrijwel in ieder plat dak (zowel van hout als van beton) plaatsen wij lichtstraten. U heeft de keuze uit diverse modellen in standaardmaten (te vinden in onze webshop) of speciaal op maat gemaakt voor uw situatie. De kosten van het plaatsen van een lichtstraat in een betonnen dak zijn geheel afhankelijk van de opbouw / het type van uw vloer én van de afmetingen van de te plaatsen lichtstraat. Bent u benieuwd naar de kosten voor uw situatie? Neem contact op met Jos ( 06-19021744) of Gerben (06-52666581) of vraag geheel vrijblijvend een offerte aan. Kijk ook eens op onze pagina met veelgestelde vragen!