Kan ik zelf een houten lichtstraat maken?

door | okt 10, 2019 | Blog | 2 reacties

Kan ik zelf een houten lichtstraat maken?

 WOUTLICHTSTRATEN.NL

Wilt u zelf een houten lichtstraat maken en deze plaatsen op het platte dak van bijv. uw woning (uitbouw, aanbouw), tuinkamer, overkapping of pand?  Slimme keuze! Lichtstraten zorgen voor een oase aan natuurlijk daglicht waardoor meubels, materialen en kleuren beter tot hun recht komen. Bovendien bevordert daglicht uw productiveit. Daarnaast geeft een lichtstraat uw ruimte een exclusieve en luxueuze uitstraling en geeft het een ruimtelijk effect.

Maar nu het antwoord op de vraag: ‘Kan ik de houten lichtstraat zelf maken en monteren? ‘Dat kan zeker!’ Wij van Woutlichtstraten leveren en monteren complete lichtstraten, maar.. uiteraard is het ook mogelijk om losse onderdelen voor uw lichtstraat in onze webshop te bestellen.

Welke opties zijn er voor het zelf maken en monteren van een houten lichtstraat?

U bent op zoek gegaan en u stuit waarschijnlijk op een overvloed aan informatie over complete lichtstraten en allerlei profielen die u kunt gebruiken om zelf uw lichtstraat samen te stellen.

Woutlichtstraten legt u de volgende 3 opties voor:

1.      U bestelt alle losse onderdelen: hout, glasprofielen en glas. U maakt en monteert zelf uw lichtstraat.

2.      U bestelt een complete (prefab) lichtstraat bij Woutlichtstraten.nl en monteert deze zelf.

3.      U bestelt een complete (prefab) lichtstraat bij Woutlichtstraten.nl en laat deze door ons (of uw aannemer) monteren op uw pand of woning.

Welke materialen zijn nodig als ik alleen de losse onderdelen wil bestellen?


Glas:
Voor een optimale isolatie adviseren we u te kiezen voor HR++ dakbeglazing, Triple beglazing of HR++ zonwerende beglazing. Benieuwd naar de subsidies die gelden voor glas? Lees er hier alles over!


Glasprofielen:
Welk soort profiel u aanschaft hangt af van de type lichtstraat die u wilt maken. Wij adviseren u om aluminium glasprofielen te kiezen. Deze zorgen voor een waterdichte lichtstraat én zorgen ervoor dat de buitenzijde van de lichtstraat geheel onderhoudsvrij is (op ramen zemen na).

Hout:
Er zijn verschillende soorten hout, zoals vuren of meranti, waarvan u de lichtstraat kunt maken. Laat u voorlichten door een houtleverancier bij u in de buurt.

Bespaar ik kosten als ik de lichtstraat zelf maak?

Als u een handige klusser bent, kunt u er zeker op besparen. Als u nog niet eerder een lichtstraat hebt gemaakt, houdt er dan rekening mee dat er veel tijd in kan gaan zitten. Dat is de afweging die u maakt. Weinig tijd? Kies er dan voor een complete lichtstraat op maat te bestellen en deze vervolgens zelf te monteren. U weet dan zeker dat uw lichtstraat aan alle veiligheidseisen voldoet. En u bespaart op de montagekosten. Geen tijd? Leg dan het volledige project in handen van Woutlichtstraten. Wij ontzorgen u dan van A-Z.

Kan ik worden geholpen met het bestellen van alle onderdelen?

Zeker! Jos (06-19021744) helpt u graag verder tijdens het bestelproces zodat u gegarandeerd de juiste producten in onze webshop bestelt.

Lichtstraat tegen de buitenmuurLichtstraat