Close
Voor licht en ruimtelijk effect

Kan ik zelf een houten lichtstraat maken?

Ramen in huis zorgen voor een oase van licht. Aangezien u dit artikel leest ga ik er vanuit dat u op zoek ben naar meer licht in u pand of woning.

U wilt zelf een houten lichtstraat maken en op het platte dak van uw uitbouw of ander gedeelte van uw woning plaatsen. Slimme keus! Lichtstraten zorgen voor een oase van lichtinval. Maar nu de belangrijke vraag: ‘Kan ik de houten lichtstraat zelf maken en monteren? ‘ Dat kan zeker!

Welke opties heb ik bij het monteren van een lichtstraat?

U bent druk op zoek gegaan op het internet en u vindt een overvloed aan complete lichtstraten en allerlei profielen die u kan gebruiken om zelf u lichtstraat te maken.

Kort en krachtig komt het er op neer dat u  3 opties heeft:

1.      U koopt zelf alle onderdelen -> hout, glasprofielen en glas.

2.      U koopt een complete lichtstraat en monteert deze zelf.

3.      U koopt een complete lichtstraat en laat deze monteren op u pand of woning.

Aluminium glasprofielen lichtstraat

Voor het maken van u lichtstraat heeft u glasprofielen nodig.

Hoe weet ik welke materialen ik moet kiezen als ik alleen de losse onderdelen wil bestellen?

Glas:

Voor een optimale isolatie adviseren we u zeker te kiezen voor HR++ veiligheidsisolatieglas of HR++ zonwerende beglazing. Doe hier voor vrijblijvende een offerte aanvraag. Lees hier meer over de subsidies die gelden in voor het glas.

 

Glasprofielen:

Het soort profiel hangt af van het type lichtstraat wat je wilt maken (per type hebben we voor u uitgewerkt welke profielen je nodig heb). Het is zeker te adviseren aluminium glasprofielen te kiezen, deze zorgen voor een waterdichte lichtstraat.

Hout: Je kan kiezen voor verschillende soorten hout, zoals vuren of meranti.

Bespaar ik als ik de lichtstraat zelf maak?

Als u een handige klusser bent, kan u er zeker op besparen u lichtstraat zelf te maken. Als u het nog niet eerder heb gedaan, moet u er wel rekening mee houden dat er veel tijd in gaat zitten. Dat is een afweging die u zelf moet maken. U kan er ook voor kiezen een complete lichtstraat op maat te bestellen en de lichtstraat zelf te monteren. U weet dan zeker dat uw lichtstraat aan alle veiligheidseisen voldoet. En je bespaart dan wel op de klus door de lichtstraat zelf te monteren.

Kan ik worden geholpen met het bestellen van alle onderdelen voor het maken van mijn lichtstraat?

We hebben voor elke type lichtstraat -> lessenaars dak tegen de gevel/op het platte dak en zadeldak voor u uitgewerkt welke onderdelen je moet bestellen. Bel ons om hier meer informatie over te ontvangen.(0619021744 – 0652666581). We kunnen u dan helpen om de juiste producten te bestellen in onze webshop zodat je gegarandeerd de juiste materialen voor je lichtstraat bestelt.

1 reactie

 • Reply

  B molin10 mei 2020

  Beste

  Wij gaan 2 lichtstraten plaatsten op het overdekt terras

  Deze wil graag zelf bouwen welke glaslijsten zijn er welke aansluiten op een bitumen plat dak

  Hoor het graag

  Groet Bart molin
  0655773799

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *