Glasprofielen Apeldoorn

Glasprofielen nodig in Apeldoorn e.o.?

Bent u in omgeving Apeldoorn op zoek naar de juiste glasprofielen voor uw lichtstraat? Het kiezen van de juiste profielen is essentieel voor zowel de esthetiek als de functionaliteit van uw lichtstraat. In deze blog bespreken we wat glasprofielen zijn, waarom ze belangrijk zijn, en waar u op moet letten bij het kiezen van de perfecte glasprofielen voor uw project.

Wat zijn glasprofielen?

Glasprofielen zijn de structurele componenten die de glazen panelen van uw lichtstraat op hun plaats houden. Ze zorgen voor stabiliteit, veiligheid en een esthetische afwerking. Glasprofielen kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen zoals aluminium, staal, en hout. Woutlichtstraten levert aluminium glasprofielen. Aluminium is een populair materiaal voor glasprofielen vanwege zijn lichtgewicht, sterkte en duurzaamheid. U bouwt hiermee een stevige constructie die gegarandeerd zorgt voor een waterdichte lichtstraat. Daarnaast zijn de aluminiumprofielen vrijwel geheel onderhoudsvrij.

Belang van glasprofielen

 • Stabiliteit en Veiligheid: Glasprofielen zorgen ervoor dat de glazen panelen stevig en veilig op hun plaats blijven.
 • Isolatie: Goede glasprofielen helpen bij de isolatie van uw lichtstraat, wat energieverlies vermindert.
 • Esthetiek: Ze dragen bij aan de algehele uitstraling van uw lichtstraat en kunnen een moderne of klassieke look geven, afhankelijk van het materiaal en ontwerp.

Voordelen van aluminium

 • Weerbestendig: Aluminium is bestand tegen roest en corrosie, wat het ideaal maakt voor buitengebruik.
 • Lichtgewicht: Het is gemakkelijk te hanteren en installeren.
 • Onderhoudsarm: Aluminium vereist weinig onderhoud en blijft lang mooi.

 

Montage van glasprofielen voor uw lichtstraat in Apeldoorn

De montage van glasprofielen is een cruciale stap die de veiligheid en duurzaamheid van uw lichtstraat beïnvloedt. Het is aan te raden om een professional in te schakelen voor de montage om ervoor te zorgen dat alles correct en veilig wordt gemonteerd. Woutlichtstraten monteert lichtstraten en glasprofielen in geheel Nederland!

Stappen in de installatie

 1. Voorbereiding: Zorg ervoor dat de ruimte en materialen klaar zijn voor installatie
 2. Installatie van glaspanelen: Plaats de glazen panelen voorzichtig op het houten frame van de lichtstraat
 3. Plaatsing van profielen: Monteer de profielen op de juiste plaatsen volgens de specificaties
 4. Afdichting en afwerking: Zorg voor goede afdichting (kit) om water- en luchtlekkages te voorkomen, en werk het geheel netjes af.

 

Kwaliteit glasprofielen bestellen in Apeldoorn e.o.?

Dan ben u bij ons aan het juiste adres! Wij verkopen:

 1. Complete aluminium profiel sets
 2. Losse aluminiumprofielen
 3. Complete lichtstraten
 4. Glas, zowel zonwerend als veiligheidsglas voor uw lichtstraat

Heeft u hulp nodig bij het kiezen of monteren van glasprofielen voor uw lichtstraat? Neem contact met ons op voor deskundig advies en professionele montage. Wij helpen u graag bij het realiseren van de perfecte lichtstraat voor uw woning. Liever een complete lichtstraat bestellen? Ook dat is mogelijk! Bekijk direct onze lichtstraatmodellen op de homepage.