Kan ik een lichtstraat plaatsen op het platte dak van mijn uitbouw?

door | okt 23, 2019 | Blog

Lichtstraat plaatsen op het platte dak van uw uitbouw?

Overweegt u een lichtstraat te plaatsen op het platte dak van uw uitbouw? Een lichtstraat kan een fantastische manier zijn om meer natuurlijk licht in uw woning te brengen en een ruimtelijk gevoel te creëren. In deze blog bespreken we de voordelen van een lichtstraat, de belangrijkste overwegingen bij de installatie, en hoe u het beste resultaat kunt bereiken.

Wat is een lichtstraat?

Een lichtstraat bestaat uit meerdere glazen panelen die in het dak zijn geïntegreerd om natuurlijk licht binnen te laten. Ze worden vaak gebruikt in uitbouwen, serres en andere ruimtes waar extra licht gewenst is.

Voordelen van een lichtstraat op het platte dak van uw uitbouw:

  • Meer natuurlijk licht: Zorgt voor een heldere en aangename sfeer in uw woning.
  • Ruimtelijk gevoel: Maakt de ruimte lichter en ruimer.
  • Energiebesparing: Vermindert de behoefte aan kunstmatige verlichting overdag.

Waarom een lichtstraat plaatsen op het platte dak van uw uitbouw?

Comfort en uitstraling
Een uitbouw brengt meer ruimte met zich mee, maar is er ook voldoende daglicht aanwezig? Een lichtstraat op een plat dak brengt natuurlijk licht in de ruimte eronder, wat kan bijdragen aan een verbeterde gemoedstoestand en een aantrekkelijker leefklimaat. Dit is vooral waardevol in uitbouwen, waar traditionele ramen mogelijk niet voldoende lichtinval bieden. Een lichtstraat kan de esthetische aantrekkingskracht van uw woning aanzienlijk verhogen. Het biedt een moderne en stijlvolle uitstraling die zowel van binnen als van buiten zichtbaar is.

Gezondheidsvoordelen
Natuurlijk daglicht heeft tal van gezondheidsvoordelen, zoals het verbeteren van de stemming en het bevorderen van een gezond slaap-waakritme. Met een lichtstraat kunt u optimaal profiteren van deze voordelen.

Overwegingen bij het plaatsen van een lichtstraat op het platte dak van uw uitbouw

Materialen en kwaliteit
Kies voor een hoogwaardig en duurzaam materiaal wat duurzaam en weerbestendig is. Voor de productie van onze lichtstraten gebruiken we mahonie hardhout dat het FSC keurmerk draagt, wat garant staat voor duurzaamheid. Onze lichtstraten worden aan de buitenzijde afgewerkt met X-ECO aluminium profielen. Bij de productie daarvan wordt er tot wel 97% gebruik gemaakt van gerecycled aluminium.

Plaatsing en oriëntatie
De plaatsing van de lichtstraat is cruciaal voor de hoeveelheid licht die binnenkomt. Overweeg de oriëntatie van uw overkapping en de beweging van de zon gedurende de dag.

Onderhoud van een lichtstraat

Het onderhoud van een lichtstraat is relatief eenvoudig. Regelmatig schoonmaken van de glazen panelen en aluminium profielen zorgt ervoor dat u optimaal profiteert van de lichtinval. Controleer ook periodiek de afdichtingen en het frame om eventuele slijtage of schade tijdig op te merken en te verhelpen.

Schoonmaaktips

  • Gebruik een zachte borstel of spons en milde reinigingsmiddelen om krassen te voorkomen.
  • Vermijd agressieve chemicaliën die de afdichtingen kunnen beschadigen.

Conclusie

Een lichtstraat op het platte dak van uw uitbouw kan een geweldige toevoeging zijn, die zowel de esthetiek als het comfort van uw woning verbetert. Door zorgvuldig de materialen, plaatsing, isolatie en ventilatie te overwegen, kunt u een prachtige en functionele lichtstraat realiseren die jarenlang meegaat.

Heeft u interesse in het monteren van een lichtstraat op het platte dak van uw uitbouw? Woutlichtstraten levert (en monteert) verschillende modellen lichtstraten, zoals het zadeldak, lessenaarsdak, schilddak en lichtstraat in de dakkap. Neem contact met ons op voor meer informatie en deskundig advies! Wij helpen u graag bij het realiseren van uw droomuitbouw met de perfecte lichtstraat.

 

Zadeldak lichtstraat

Lessenaarsdak lichtstraat