Kan ik een lichtstraat plaatsen op het platte dak van mijn uitbouw?

door | okt 23, 2019 | Blog

Lichtstraat plaatsen op het platte dak van uw uitbouw?

Kan ik een lichtstraat plaatsen op het platte dan van mijn uitbouw? In dit artikel geven we u een antwoord op deze vraag. Om u hier een goed antwoord op te geven is het belangrijk de voor en nadelen van een lichtstraat voor u op een rijtje te zetten. 

Voordelen lichtstraat:

  • een lichtstraat geeft veel natuurlijk daglicht in uw woning;
  • de woning lijkt optisch groter na het plaatsen van de lichtstraat;
  • een lichtstraat oogt elegant en luxe;
  • Op de late avond geniet u onder uw lichtstraat van de prachtige maan en sterren.

Nadelen lichtstraat:

  • het laten maken en monteren van een lichtstraat brengt een kostenplaatje met zich mee, dit is wel afhankelijk van uw wensen (hierin denken wij graag met u mee);

Antwoord: Ja u kan een lichtstraat op uw uitbouw plaatsen! Denk vooraf goed na welk type u wil plaatsen, de twee meest toegepaste types vindt u hieronder uitgewerkt.

Welke type lichtstraat ga ik kiezen?

Naast het afwegen van de voor en nadelen van een lichtstraat is het belangrijk om te bedenken welke type lichtstraat u op uw woning wilt plaatsen. Elk huis is anders, het is dan ook belangrijk dat de lichtstraat geheel aan uw wensen voldoet en het juiste lichtinval creëert. Er zijn grofweg twee type lichtstraten die u kan toepassen. Het lessenaarstype en de zadeldak. De naam zegt eigenlijk al genoeg… De zadeldak lichtstraat heeft de vorm van een zadeldak en de lessenaar de vorm van een lessenaar. Onderstaand ziet u de twee verschillende type lichtstraten:

Zadeldak lichtstraat

Zadeldak lichtstraat

Lessenaarsdak lichtstraat

Lessenaarsdak lichtstraat

 

Meer weten over het plaatsen van een lichtstraat in uw pand of woning?

Neem dan contact met ons op -> 0619021744, 0652666581/info@woutlichtstraten.nl. Uiteraard kan u ook meer lezen over onze werkwijze op de homepage.