Vakantie! Wij zijn gesloten van 26-7-’24 t/m 24-8-’24. U kunt in deze periode gewoon uw bestelling plaatsen of prijsaanvraag indienen.
Vanaf maandag 26-8-’24 staan wij weer voor u klaar!

 

Vakantie! Wij zijn gesloten van 26-7-’24 t/m 24-8-’24.
U kunt in deze periode gewoon uw bestelling plaatsen of prijsaanvraag indienen.
Vanaf 26-8-’24 staan wij weer voor u klaar!

Houten lichtstraat onderhoud

door | nov 4, 2019 | Blog

Hoe onderhoud u een houten lichtstraat? Alles wat u moet weten!

Mogelijk heeft u recent een uitbouw of veranda aan uw huis gebouwd. Prachtig! Waarschijnlijk merkt u dat er hierdoor veel lichtinval in uw huis wordt weggenomen. Mogelijk had u dit van te voren niet voorzien. Een houten lichtstraat biedt de perfecte oplossing! Daglicht stroomt naar binnen wat de ruimte helder en uitnodigend maakt. Maar hoe zit het met het onderhoud van een houten lichtstraat? In deze blog bespreken we het onderhoud van een lichtstraat en waarom de juiste afwerking ervoor zorgt dat deze vrijwel onderhoudsvrij is.

Waarom kiezen voor een houten lichtstraat?

Esthetische voordelen

Houten lichtstraten voegen een natuurlijke, warme uitstraling toe aan uw ruimte. Het hout kan worden aangepast aan de rest van uw interieur en biedt een tijdloze schoonheid die moeilijk te evenaren is met andere materialen.

Duurzaamheid en isolatie

Hout is een uitstekend isolerend materiaal, wat betekent dat een houten lichtstraat kan helpen bij het reguleren van de temperatuur in uw huis. Bovendien is hout duurzaam en kan het, goed onderhouden, vele jaren meegaan.

Onderhoud van de houten lichtstraat

Binnenzijde, houten frame

Alleen aan de binnenzijde van onze houten lichtstraten is het houten frame zichtbaar. Deze binnenzijde hoeft enkel, zo nu en dan, afgenomen te worden met een vochtige doek. Wanneer u uw deur- en raamkozijnen schildert, neemt u wellicht meteen de houten binnenzijde van de lichtstraat mee voor een schilderbeurt. 

Buitenzijde, aluminium profielen

De buitenzijde van onze lichtstraten wordt onderhoudsvrij afgewerkt met aluminium profielen van X-ECO aluminium. Deze hoogwaardige afwerking zorgt ervoor dat de buitenzijde van uw lichtstraat beschermd is tegen de elementen van het weer en geen onderhoud vereist.

Eenvoudig schoonmaken

Dankzij de aluminium afwerking hoeft u de buitenkant van uw lichtstraat enkel met enige regelmaat af te nemen met een vochtige doek. Dit maakt het onderhoud zeer eenvoudig en zorgt ervoor dat uw lichtstraat er altijd als nieuw uitziet.

Voordelen van X-ECO Aluminium

Weerbestendig en Duurzaam

X-ECO aluminium is speciaal ontworpen om bestand te zijn tegen alle weersomstandigheden. Het is roestvrij, vervaagt niet en behoudt zijn strakke, moderne uiterlijk jaar na jaar.

Milieuvriendelijk

Het aluminium dat we gebruiken is recyclebaar en duurzaam, wat betekent dat u niet alleen een onderhoudsvrije, maar ook een milieuvriendelijke keuze maakt. Bij de productie van de aluminium profielen wordt er tot wel 97% gebruik gemaakt van gerecycled aluminium.

Conclusie

Hout is een prachtig en functioneel materiaal voor lichtstraten. Zou de gehele buitenzijde van de lichtstraat ook van hout zijn, dan kan het onderhoud ervan uitdagend zijn. Gelukkig biedt onze afwerking met X-ECO aluminium profielen de oplossing die zowel de esthetiek van hout behoudt als het onderhoud minimaliseert. Een lichtstraat met deze afwerking is vrijwel onderhoudsvrij en kan eenvoudig schoongehouden worden met een vochtige doek. Zo kunt u genieten van de voordelen van een houten lichtstraat zonder de zorgen van intensief onderhoud!

Interesse in een houten lichtstraat?

Wilt u een lichtstraat bestellen die u of uw aannemer vervolgens zelf monteert? Of heeft het de voorkeur dat Woutlichtstraten u ontzorgt van A-Z? Aan u de keuze! Wij denken graag met u mee. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan of neem contact op met Jos ( 06-19021744) of Gerben (06-52666581) voor het bespreken van uw situatie. Kijk ook eens op onze pagina met veelgestelde vragen!