Het verschil tussen de lichtkoepel en de lichtstraat

door | jan 15, 2020 | Blog

Verschil lichtkoepel – lichtstraat:

Lichtkoepel:

Een lichtkoepel bestaat van oorsprong uit één stuk glas. Uiteraard hoeft een lichtkoepel niet vierkant te zijn, ze worden ook wel gefabriceerd in langwerpige of ronde varianten. Vraag hier een offerte aan voor de lichtkoepel variant.

Lichtstraat:

Een lichtstraat is net als de lichtkoepel ontworpen om nog meer natuurlijk daglicht door te laten. De lichtstraat bestaat uit meerdere segmenten, en kan, als de lichtstraat op de juiste plek wordt geplaatst veel licht in uw pand of woning creëren. Het grote verschil zit er vooral in dat de lichtstraten vrijwel altijd uit meerdere segmenten bestaat en de lichtkoepel uit één stuk glas of kunststof. De lichtstraat is letterlijk een straat van doorlatend licht, wat uw pand of woning een compleet andere uitstraling kan geven.

De juiste keuze?

U bent op zoek gegaan, dus u twijfelt of u moet kiezen tussen een lichtstraat of een lichtkoepel. Waarschijnlijk bent u ook benieuwd wat het prijsverschil is tussen een lichtstraat of een lichtkoepel. Helaas, kunnen we hier geen eenduidig antwoord op geven. Mede omdat de prijs van een lichtstraat of lichtkoepel sterk wordt bepaald door het materiaal wat wordt gebruikt.

We hopen u door dit artikel meer informatie te hebben gegeven. Bent u er nog niet uit?  Neem dan contact met ons op, we helpen u bij het maken van de juiste keuze!

Lichtstraat versus lichtkoepel

Lichtstraat met meerdere segmenten. De 3 vaks zadeldak variant.