Vakantie! Wij zijn gesloten van 26-7-’24 t/m 24-8-’24. U kunt in deze periode gewoon uw bestelling plaatsen of prijsaanvraag indienen.
Vanaf maandag 26-8-’24 staan wij weer voor u klaar!

 

Vakantie! Wij zijn gesloten van 26-7-’24 t/m 24-8-’24.
U kunt in deze periode gewoon uw bestelling plaatsen of prijsaanvraag indienen.
Vanaf 26-8-’24 staan wij weer voor u klaar!

Lichtstraat versus lichtkoepel: Wat is het exacte verschil?

door | jan 15, 2020 | Blog

Een lichtstraat versus een lichtkoepel: wat zijn de verschillen?

Heeft u een plat of schuin dak en vraag u zich af of hier een lichtstraat of lichtkoepel op geplaatst kan worden? Of is uw huidige aan vervanging toe? Dan oriënteert u zich eerst waar de keuze op valt. In deze blog leest u meer over de overeenkomsten én de verschillen.

De lichtkoepel (versus lichtstraat)

Vorm en structuur:

  • Een lichtkoepel is meestal een ronde, vierkante of rechthoekige koepel die op het dak van een gebouw wordt geplaatst.
  • Het is doorgaans een enkelvoudige eenheid, vaak gemaakt van transparant of semi-transparant materiaal zoals acrylaat, polyester of glas.
  • Wanneer er acrylaat of polyester toegepast wordt en het regent, levert dat binnenshuis veel geluid op.

Gebruik en toepassing:

  • Lichtkoepels worden vaak gebruikt in kleinere ruimtes of op specifieke plekken in een gebouw waar extra licht nodig is, zoals badkamers, gangen of trappenhuizen.
  • Ze zijn ideaal voor plaatsen waar er geen mogelijkheid is voor grote ramen of waar extra lichtinval van boven gewenst is.

 

De lichtstraat (versus lichtkoepel)

Vorm en structuur:

  • Lichtstraten zijn langer, breder en qua uitstraling luxueuzer dan lichtkoepels.
  • Een lichtstraat bestaat uit 1, maar vaker uit meerdere glazen panelen of dakramen die een groter oppervlak beslaan en vaak een lineaire of rechthoekige vorm hebben.

Gebruik en toepassing:

  • Ze worden vaak gebruikt in grotere ruimtes zoals woonkamers, keukens, kantoren, en (commerciële) gebouwen om een aanzienlijke hoeveelheid natuurlijk licht binnen te laten.
  • Lichtstraten zijn geschikt voor plekken waar een grotere en gelijkmatigere lichtinval gewenst is over een groter oppervlak.

 

Conclusie:

Een lichtkoepel is in de meeste gevallen een kleinere, individuele dakunit voor gericht licht, terwijl een lichtstraat een grotere en meestal lineaire vorm heeft die meer daglicht binnenlaat en geschikt is voor grotere ruimtes. Daarnaast heeft de lichtstraat een luxueuzere uitstraling als de lichtkoepel.

Meer informatie over een lichtkoepel versus lichtstraat?

Benieuwd wat voor u de beste keuze is? Ontdek wat onze lichtstraten met uw woon- of werkomgeving kunnen doen! Neem contact op met Gerben (06-52666581) of Jos (06-19021744) voor meer informatie. Wij denken graag met u mee! Bekijk ons volledige assortiment op onze homepage.

 

Lichtstraat versus lichtkoepel