Woutlichtstraten » Aluminium profielsets » Zadeldak nokprofielset met oplegrubber, afdekprofiel en kliklijst | Artikel 1244000

Zadeldak nokprofielset met oplegrubber, afdekprofiel en kliklijst | Artikel 1244000

Beglazingsrubbers: 2,5 mm
Breedte: 78 mm

Max. lengte: 7050 mm
Maximale hoek: 10 graden

Te combineren met:
Eindschotje artikelnummer: 1342200

U kunt de gewenste lengte invoeren dan verschijnt de voor u geldende prijs.


Levertijd ± 5 – 10 werkdagen
Hulp nodig? Klik hier 

38,89 Excl. BTW

Een kleurtje is mooier, kies een kleur!

Omschrijving

Deze zadeldak nokprofielset wordt gebruikt, om de beglazing in de nok vast te zetten op uw lichtstraat. Hierbij wordt de oplegrubber vastgezet op het frame van de lichtstraat. Vervolgens wordt de beglazing erop gelegd en het afdekprofiel erop geschroefd. Voor de afwerking gebruikt u de kliklijst welke verkrijgbaar is in de kleuren RAL 7016 (Antraciet), RAL 9005 (Zwart) en RAL 9010 (Wit).

Voor het monteren op hout gebruikt u de RVS houtschroef 5×70 met afdichtingsring (schroeven worden niet meegeleverd). Deze 78 mm oplegrubber wordt op het frame geplaatst van de lichtstraat, hierop komt vervolgens de beglazing, zodat het niet direct in contact komt met het hout. Zo wordt de glasplaat beschermd en wordt beschadiging hiervan geminimaliseerd.

Het EPDM rubber van Pext is 78 mm breed en 3 mm dik. Zorg voor een juiste opleg en ondergrond, zodat de oplegrubber met gebruik van kit of nietjes netjes op de onderconstructie vast gemaakt kan worden. Het afdekprofiel 78 mm met 10 graden beglazingsrubbers is geschikt voor alle types beglazing. Met dit profiel kunt u verschillende glassoorten en polycarbonaat platen monteren. Het is een schroefbaar systeem dus elke dikte beglazing past ertussen; hoe dikker het glas hoe langer de schroef. Schroeven met afdichtingsring zijn los bij te bestellen.

Voor de afwerking kunt u het eindschotje afdekprofiel gebruiken. Deze luxe kliklijst klemt vast op het afdekprofiel 78 mm, waardoor er geen schroeven meer in het zicht zijn. Wat zorgt voor een mooie en nette afwerking. Om het nog helemaal af te werken zijn er eindschotjes optioneel leverbaar.

Inhoud koppelprofielset:

  • Oplegrubber EPDM zwart, 78 mm breed.
  • Afdekprofiel, aluminium, schroefbaar met 10 graden beglazingsrubbers, 78 mm breed.
  • Zadeldak nokprofiel kliklijst verkrijgbaar in de kleuren RAL 7016 (Antraciet), RAL 9005 (Zwart) en RAL 9010 (Wit).

Een eigen lichtstraat maken? 

U wilt een eigen lichtstraat maken? Bel ons gerust voor advies. We hebben alle kennis in huis om u te helpen aan de materialen die u nodig heeft om u eigen lichtstraat te maken. Uiteraard kan u er ook voor kiezen een complete lichtstraat op maat te bestellen ga hier voor naar onze lichtstraat lessenaarsdak tegen de gevel, lichtstraat lessenaarsdak op het platte dak, of de zadeldaken