Lichtstraat prijzen

door | feb 1, 2020 | Blog | 2 reacties

Lichtstraat prijzen

Een lichtstraat is een eenvoudige en mooie manier om meer natuurlijk daglicht in uw kamer, serre, overkapping of bedrijfshal te creëren. Welke kosten brengen het maken en eventueel laten monteren van een lichtstraat met zich mee? En waar zijn de lichtstraat prijzen op gebaseerd? Graag vertellen we u er meer over en voorzien u daarin van advies.

Waar zijn de lichtstraat prijzen op gebaseerd?

  1. Het materiaal van de lichtstraat
  2. Het model van de lichtstraat
  3. De maat van de lichtstraat
  4. Het type beglazing
  5. Extra opties
1. Het materiaal van de lichtstraat

Wanneer u zich aan het oriënteren bent op een lichtstraat vindt u een scala aan materiaalsoorten. Zo worden lichtstraten o.a. gemaakt van kunststof, aluminium, staal en hout. Onze lichtstraten worden gemaakt van mahonie hardhout en geleverd in de gewenste kleur grondverf: zwart of wit. Aan de buitenzijde worden de lichtstraten onderhoudsvrij afgewerkt met een aluminium profielstysteem, eveneens in de gewenst kleur.

Onze lichtstraten wordt als volgt geleverd: het houten frame (als 1 geheel), het glas, de aluminium profielen (met toebehoren).

2. Het model van de lichtstraat

Het model van de lichtstraat bepaalt ook de prijs. Zo kunt u kiezen voor een lessenaarsdak (het voordeligste model) of een schilddak (prachtig, maar tegelijk ons duurste model). Benieuwd naar de prijs? In onze webshop vindt u een ruim assortiment lichtstraatmodellen voor op een plat dak in de volgende categorieën:

De lichtstraten in onze webshop hebben standaardmaten. Heeft u een lichtstraat op maat nodig? Of wilt u graag een lichtstraat in een dakkap of schuin dak? Vraagt u hiervoor een offerte aan.

3. De maat van de lichtstraat

Naast het model bepaalt voor een groot gedeelte ook de maat van de lichtstraat de prijs. Een enorm schilddak is logischerwijs duurder als een lessenaarsdak ter grote van een lichtkoepel. Woutlichtstraten levert elk type lichtstraat zowel in een standaardmaat als op maat voor u gemaakt. Neemt u onderstaande punten mee in uw overweging om te kiezen voor een standaardmaat of een maatwerk lichtstraat:

  • Moet de dakopening nog worden gerealiseerd? Dan is een standaardformaat, te vinden in onze webshop, een goede optie! Een standaardformaat is in verhouding voordeliger en sneller leverbaar als een maatwerk lichtstraat.
  • Is er een bestaande dakopening en wilt u deze maat aanhouden? Dan is een maatwerk lichtstraat voor u de beste keuze.
4. Het type beglazing

Het type glas dat u toepast bepaalt daarnaast ook de prijs. Op een carport kan enkel gelaagde beglazing voldoende zijn, omdat het glas geen isolerende werking hoeft te bieden. Op een woning of bedrijfspand ligt dat anders. Als u warmteverlies wilt minimaliseren en energie besparen, kies dan beglazing met goede isolerende eigenschappen. Dubbel- (HR++) of driedubbel (Triple) glas kan een goede optie zijn. Wanneer de lichtstraat veel direct zonlicht binnenlaat, overweeg dan zonwerend glas. Dit is ook van belang wanneer er meubels of kunstwerken direct onder de lichtstraat worden geplaatst. Zonwerend glas minimaliseert UV- en warmtestraling.

Benieuwd welke dagbeglazing de juiste keuze is in uw situatie? U leest er hier alles over! Twijfelt u bij het bepalen van de juiste beglazingsoptie? Neem gerust contact met ons op en laat u adviseren op basis van uw specifieke behoeften en omstandigheden.

5. Extra opties bepalen mede de lichtstraat prijzen

Woutlichtstraten stemt af op wat u nodig heeft. Wilt u alleen een lichtstraat bestellen of deze ook laten bezorgen? Monteren wij de lichtstraat voor u? Of zorgen wij daarnaast ook voor een vakbekwame dakdekker, elektricien en/of stukadoor? Wilt u verlichting of juist een sunscreen in de lichtstraat? Alles is bespreekbaar!

Wilt u volledig worden ontzorgt?  Leg dan het gehele project in handen van Woutlichtstraten. Vanaf het realiseren van de sparing in het dak of het verwijderen van een oude lichtkoepel, tot het laten monteren en inplakken van de nieuwe lichtstraat. We nemen projecten aan in geheel Nederland!

Kiest u of uw aannemer ervoor om de bij Woutlichtstraten bestelde lichtstraat zelf te monteren? Dat kan, aan de hand van onze eenvoudige montagehandleiding.

Duizelt het u vanwege de keuzemogelijkheden?

Begrijpelijk, want er is zoveel keuze in modellen, kleuren, maten, posities en beglazing. Neem daarom, voordat u overgaat tot bestellen, gerust contact met ons op. Wij voorzien u graag van passend advies om te bepalen welk opties in uw woon- of werkomgeving de juiste zijn.